Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τον κυκεώνα του στη «Land Down Under», o Νόβακ Τζόκοβιτς προσγειώθηκε σήμερα (Δευτέρα, 17/1) με τη συνοδεία του στο αεροδρόμιο του Dubai. Εκεί τον περίμενε γλυκόπικρη άφιξη, αφού η ένθερμη υποδοχή των οπαδών ακολουθήθηκε από την επιβεβαίωση πως η αυστραλιανή κυβέρνηση του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα για τρία χρόνια μετά την ακύρωση της βίζας του, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail.

Διαβάστε επίσης: Νόβακ Τζόκοβιτς: Απελάθηκε από την Αυστραλία και πηγαίνει για διακοπές στο Ντουμπάι

Από την άλλη, ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο είχε μία οδύσσεια σχεδόν δύο εβδομάδων όταν την Τετάρτη (5/1), η βίζα του ακυρώθηκε κατά την άφιξή του στη Μελβούρνη για τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open. Ο Νόλε περιορίστηκε από τις αρχές της Αυστραλίας στο Park Hotel υπό τους βρυχηθμούς πλήθους υποστηρικτών που επικαλούνταν άδικη μεταχείριση και μίας πολιτικής ηγεσίας που δεν ήθελε να δώσει «ούτε μία ίντσα». 

Αφού η ακύρωση της βίζας του κρίθηκε αβάσιμη, ο Νόλε αναμενόταν να αγωνιστεί κανονικά, αλλά όχι προτού ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χωκ, ακυρώσει την κάρτα του για δεύτερη φορά, επικαλούμενος τη δημόσια υγεία και την κοινωνική τάξη. Οι δικηγόροι του τενίστα άσκησαν άμεσα έφεση στην απόφαση, η οποία για κακή του τύχη απορρίφθηκε μόλις την Κυριακή (16/1). Άρον άρον, ο παγκοσμίου βεληνεκούς αθλητής απομακρύνθηκε από τη χώρα και προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μεταξύ υποστήριξης και κατακραυγής, σε έναν διάλογο που κάνει το γύρο της υφηλίου.

https://twitter.com/shanemcinnes/status/1482934854870528000?ref_src=twsrc^tfw

Πολλοί είναι αυτοί που επικροτούν την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης, δεδομένων των περιπετειών που μετήλθε η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ άλλοι ανησυχούν για τον αντίκτυπο της απόφασης στη φήμη και την ακεραιότητα του Australian Open, που φέτος θα διεξαχθεί ερήμην του φαβορί για τον τίτλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA