Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι όταν εξερράγησαν ισάριθμα βυτιοφόρα. «Οι ένοπλες δυνάμεις (των Χούθι) πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στο πλαίσιο της επιχείρησης Τυφώνας της Υεμένης», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, ο Γιαχία Σάρι, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Massira.

Διαβάστε ακόμη: Τζόρνταν Κασμάιερ: Νεκρή στα 26 της η πρώην παίκτρια ριάλιτι

«Πολλές τοποθεσίες και σημαντικές και ευαίσθητες εγκαταστάσεις» τον Εμιράτων στοχοθετήθηκαν με πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πρόσθεσε. Το κίνημα των Χούθι προειδοποίησε ότι θα βάλει στο στόχαστρο και άλλες τοποθεσίες στα ΗΑΕ και κάλεσε αμάχους και ξένες εταιρείες να αποφεύγουν τις «εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας» των Εμιράτων.

Σύμφωνα με τους Χούθι, σήμερα εκτοξεύτηκαν πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των αεροδρομίων του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι, εναντίον ενός διυλιστηρίου στην περιοχή Μουσάφαχ του Άμπου Ντάμπι αλλά και εναντίον άλλων «ευαίσθητων» στόχων.

Ουάσινγκτον και Παρίσι καταδικάζουν την επίθεση 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα τη «σημερινή τρομοκρατική επίθεση στο Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» και θα εργαστούν για να λογοδοτήσει το κίνημα Χούθι της Υεμένης που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν μετά την ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από τους Υεμενίτες σιίτες αντάρτες, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε τις επιθέσεις του κινήματος Χούθι της Υεμένης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM.

Και η Γαλλία καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο» τις επιθέσεις για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι φιλοϊρανοί Υεμενίτες αντάρτες Χούθι εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι και της βιομηχανικής ζώνης που βρίσκεται κοντά σε αυτό.

«Οι επιθέσεις αυτές απειλούν την ασφάλεια του εδάφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τη σταθερότητα της περιοχής. Η Γαλλία εκφράζει την υποστήριξή της στα ΗΑΕ απέναντι στις επιθέσεις αυτές» δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν σε ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA