Μενού
  • Α-
  • Α+

Μάρτυρες σε ένα τραγικό συμβάν έγιναν η τοπική κοινότητα και οι Αρχές στην Τουγούμπα του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Η Ελίζαμπεθ Ρόουζ Στρους, 8 χρονών, βρήκε τραγικό θάνατο την προηγούμενη Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, αφού οι αντιεμβολιαστές γονείς της αρνήθηκαν να της χορηγήσουν θεραπεία για διαβήτη και αντί αυτού προσεύχονταν στην τοπική τους εκκλησία, θεωρώντας πως η κόρη τους θα γιατρευτεί μέσω της πίστης.

Διαβάστε επίσης: Μετανάστες: Εκρηκτική αύξηση όσων προσπάθησαν να περάσουν τη Μεσόγειο το 2021 από τη Λιβύη

Η μικρή Ελίζαμπεθ, παιδί πολύτεκνης οικογένειας με άλλα 7 αδέλφια, έπασχε από διαβήτη τύπου 1 για τον οποίο λάμβανε κρίσιμη φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, οι γονείς της, Τζέισον και Κέρρυ Στρους, είχαν διακόψει την αγωγή της από τις 2 Ιανουαρίου και άρχισαν να προσεύχονται για την ίασή της σε εκκλησάκι που είχαν εντός της ιδιοκτησίας τους. Δυστυχώς, η μικρή κατέληξε μερικές μέρες αργότερα ενώ το ίδιο βράδυ η αστυνομία ανέκτησε τη σορό της Ελίζαμπεθ και συνέλαβε τους δύο αντιεμβολιαστές γονείς με την κατηγορία του φόνου

«Προσεύχομαι γι' αυτό το μικρό κορίτσι που έφυγε τόσο άδικα», δηλώνει μάρτυρας στο περιστατικό. Η μεγαλύτερη αδελφή της Ελίζαμπεθ, Τζέιντεν Στρους, υπόσχεται πως θα αναλάβει τη φροντίδα των 5 νεότερων αδελφών της ενώ έχει δημιουργήσει μία σελίδα gofundme για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας. «Έχουμε αποδεχτεί πως οι άνθρωποι υπεύθυνοι να την προστατέψουν δεν το έκαναν», δηλώνει και προσθέτει πως «θα διαθέσω όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για να φροντίσω τις 5 μικρότερες αδελφές μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA