Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές του Ρότερνταμ της Ολλανδίας αποφάσισαν πρόσφατα να αποσυναρμολογήσουν ιστορική γέφυρα του ποταμού Νόιε Μάας προκειμένου να μπορεί να διέλθει από το σημείο το νέο γιοτ του Τζεφ Μπέζος! «Το χρήμα κάνει τον κόσμο να γυρίζει». Η διεθνής αυτή έκφραση γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη στην εποχή μας, την εποχή των αυτοκρατοριών της παγκοσμιοποίησης. Οι αρχές του Ρότερνταμ έκαναν την επιλογή τους και προέκριναν το χρήμα έναντι της παράδοσης, καθώς αποφάσισαν πως κομμάτι της γέφυρας De Hef που ενώνει το βόρειο νησιωτικό με το νότιο κομμάτι της πόλης θα αποσυναρμολογηθεί και θα αφαιρεθεί.

Διαβάστε επίσης: Ιμβρος: Τούρκος ψαράς δημιούργησε έντονο φραστικό επεισόδιο με το ελληνικό Λιμενικό

Ο λόγος; Μα για να σαλπάρει το ολοκαίνουργιο πλεούμενο του Τζεφ Μπέζος φυσικά. Με 127 μέτρα μήκος και 40 μέτρα ύψος, το βιβλικών διαστάσεων γιοτ του δισεκατομμυριούχου Μπέζος είναι φαίνεται πολύ ψηλό για να διέλθει από το σημείο του ποταμού Νόιε Μάας όπου βρίσκεται η γέφυρα. Εκπρόσωπος του δημάρχου επιβεβαίωσε πως τα σχέδια θα προχωρήσουν, με την κίνηση να λαμβάνει μαζική κριτική από τους κατοίκους της περιοχής. Η γέφυρα De Hef άλλωστε δεν είναι μία τυχαία κατασκευή. Η ατσάλινη σιδηροδρομική γέφυρα είναι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο που δεσπόζει στο Ρότερνταμ από το 1877. 

Δυστυχώς οι Αρχές μένουν ακλόνητες στην επιλογή τους, αφού εκτιμούν πως η μεταφορά του σημείου κατασκευής του γιοτ, την οποία έχει αναλάβει η ολλανδική εταιρεία Oceanco. To γεγονός πως στο Ρότερνταμ υπάρχει μία εκτεταμένη ναυπηγική βιομηχανία, αλλά και το ότι ο Τζεφ Μπέζος έχει αναλάβει όλα τα έξοδα προφανώς ήταν αρκετό κίνητρο για τους τοπικούς υπευθύνους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA