ΔΙΕΘΝΗ
03/02/2022 16:50

Τζεφ Μπέζος: Η Ολλανδία γκρεμίζει την ιστορική γέφυρα De Hef για να περάσει το γιoτ του

Σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση προχώρησαν οι αρχές του Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αποφασίζοντας πρόσφατα να αποσυναρμολογήσουν την ιστορική γέφυρα De Hef για να επιτραπέι η διέλευση του νέου γιοτ του Τζεφ Μπέζος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τζεφ Μπέζος: Η Ολλανδία γκρεμίζει την ιστορική γέφυρα De Hef για να περάσει το γιoτ του
Πηγή: youtube
Ανάγνωση:

Οι αρχές του Ρότερνταμ της Ολλανδίας αποφάσισαν πρόσφατα να αποσυναρμολογήσουν ιστορική γέφυρα του ποταμού Νόιε Μάας προκειμένου να μπορεί να διέλθει από το σημείο το νέο γιοτ του Τζεφ Μπέζος! «Το χρήμα κάνει τον κόσμο να γυρίζει». Η διεθνής αυτή έκφραση γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη στην εποχή μας, την εποχή των αυτοκρατοριών της παγκοσμιοποίησης. Οι αρχές του Ρότερνταμ έκαναν την επιλογή τους και προέκριναν το χρήμα έναντι της παράδοσης, καθώς αποφάσισαν πως κομμάτι της γέφυρας De Hef που ενώνει το βόρειο νησιωτικό με το νότιο κομμάτι της πόλης θα αποσυναρμολογηθεί και θα αφαιρεθεί.

Διαβάστε επίσης: Ιμβρος: Τούρκος ψαράς δημιούργησε έντονο φραστικό επεισόδιο με το ελληνικό Λιμενικό

Πηγή: Youtube

Ο λόγος; Μα για να σαλπάρει το ολοκαίνουργιο πλεούμενο του Τζεφ Μπέζος φυσικά. Με 127 μέτρα μήκος και 40 μέτρα ύψος, το βιβλικών διαστάσεων γιοτ του δισεκατομμυριούχου Μπέζος είναι φαίνεται πολύ ψηλό για να διέλθει από το σημείο του ποταμού Νόιε Μάας όπου βρίσκεται η γέφυρα. Εκπρόσωπος του δημάρχου επιβεβαίωσε πως τα σχέδια θα προχωρήσουν, με την κίνηση να λαμβάνει μαζική κριτική από τους κατοίκους της περιοχής. Η γέφυρα De Hef άλλωστε δεν είναι μία τυχαία κατασκευή. Η ατσάλινη σιδηροδρομική γέφυρα είναι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο που δεσπόζει στο Ρότερνταμ από το 1877.

Πηγή: Youtube

Δυστυχώς οι Αρχές μένουν ακλόνητες στην επιλογή τους, αφού εκτιμούν πως η μεταφορά του σημείου κατασκευής του γιοτ, την οποία έχει αναλάβει η ολλανδική εταιρεία Oceanco. To γεγονός πως στο Ρότερνταμ υπάρχει μία εκτεταμένη ναυπηγική βιομηχανία, αλλά και το ότι ο Τζεφ Μπέζος έχει αναλάβει όλα τα έξοδα προφανώς ήταν αρκετό κίνητρο για τους τοπικούς υπευθύνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ ΓΙΟΤ ΓΕΦΥΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ