Μενού
  • Α-
  • Α+

Με το μέλλον της Ουκρανίας να παραμένει αβέβαιο, την παγκόσμια προσοχή να έχει στραφεί πάνω στις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, την κίνηση των στρατευμάτων και τις εκατέρωθεν απειλές, υπάρχει κάτι ακόμα που δεν πέρασε απαρατήρητο τις τελευταίες ημέρες. Μιλάμε φυσικά για το μακρύ τραπέζι του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο οποίο κάθισε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Το τεράστιο λευκό οβάλ τραπέζι έγινε αμέσως viral στο διαδίκτυο, όταν οι χρήστες αντιλήφθηκαν πως ο Πούτιν έβαζε τους αρχηγούς κρατών να καθίσουν στη μία άκρη κι εκείνος έπαιρνε θέση στην άλλη. Δημιουργήθηκαν εκατοντάδες αστείες εικόνες στα social media ενώ ήρθε στην επιφάνεια και μια κόντρα σχετικά με τον κατασκευαστή του.

https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1493973742913044485?ref_src=twsrc^tfw

Την Τρίτη (15/2) ο Ισπανός επιπλοποιός Βιθέντε Σαραγόσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope της πατρίδας του πως ήταν αυτός, ο οποίος κατασκεύασε το συγκεκριμένο τραπέζι για τον Ρώσο πρόεδρο. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όταν τον είδε να κάθεται μαζί με τον Εμμανουέλ Μακρόν, «συγκινήθηκε».

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: Εβαλε τον Λαβρόφ να κάτσει πιο μακριά από τον Μακρόν - Το viral τραπέζι

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία ο Ρενάτο Πολόνια, ο οποίος διαχειρίζεται την οικογενειακή επιχείρηση επίπλων του, δήλωσε πως δεν έχει ιδέα για τα όσα λέει ο κ. Σαραγόσα. «Εμείς φτιάξαμε το τραπέζι. Δεν ξέρω καν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι». Σύμφωνα με τον κ. Πολόνια, η εταιρεία του, η ΟΑΚ, κατασκεύασε το τραπέζι για τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, Μπορίς Γέλτσιν, το 1995. Τότε μάλιστα είχε αναλάβει να επιπλώσει πλήρως δύο ορόφους του παλατιού του Κρεμλίνου.

https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1493973742913044485?ref_src=twsrc^tfw

Μέσα σε δύο χρόνια, όπως ισχυρίζεται σε συνέντευξή του στον ιταλικό Τύπο, κατασκεύασε ξύλινα τραπέζια, πόρτες, καρέκλες και καναπέδες, για την αίθουσα, μέσα στην οποία ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει τις συναντήσεις του με τους ξένους ηγέτες, καθώς και για τον πάνω όροφο, στον οποίο διαμένει ο Ρώσος πρόεδρος. Το τραπέζι που έγινε viral έχει μήκος έξι μέτρα, βάρος 350 κιλά και η αξία του είναι περίπου στα 100.000 ευρώ σύμφωνα με τον Ρενάτο Πολόνια. Επίσης, όπως είπε, θα ήταν αδύνατο να το έχει κατασκευάσει ο Ισπανός συνάδελφός του, αφού το τραπέζι εμφανίζεται σε φωτογραφίες του 2000 ενώ ο Σαραγόσα ισχυρίζεται πως το κατασκεύασε το 2002. Το Κρεμλίνο πάντως για την ώρα έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί από το να ξεκαθαρίσει ποιος επιπλοποιός κρύβεται τελικά πίσω από τη δημιουργία του τραπεζιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA