Μενού
  • Α-
  • Α+

Οπως και ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής, Τζέφρι Επστάιν, έτσι και ο Γάλλος επικεφαλής ενός πρακτορείου ταλέντων, που οι Αρχές θεωρούν ότι έχει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για το σκάνδαλο Τζέφρι Έπσταϊν, ο Ζαν Λυκ Μπρυνέλ, βρέθηκε νεκρός στο κελί του με τις Αρχές να αναφέρουν ότι αυτοκτόνησε, καθώς βρέθηκε κρεμασμένος. Ο 74χρονος ήταν επί χρόνια επικεφαλής πρακτορείου μοντέλων και γνώριζε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, τον οποίο και φέρεται να προμήθευε με νεαρά κορίτσια. 

Η αυτοκτονία του Μπρυνέλ έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ομολογία της Λαίδης, Βικτόρια Χέρβεϊ, η οποία είπε για πρώτη φορά πως πιθανώς να την είχαν χρησιμοποιήσει και την ίδια ως δόλωμα στο σκάνδαλο Επστάιν. Μάλιστα, πολλά διεθνή ΜΜΕ, αναρωτώνται εάν αυτή η ομολογία της πρώην του πρίγκιπα Αντριου που επίσης κατηγορείται για παρεμφερή εγκλήματα (υπήρξε φίλος με τους προαναφερθέντες), να συνδέεται με την αυτοκτονία του Μπρυνέλ. 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Γιούνις: Κόβουν την ανάσα προσγειώσεις αεροπλάνων - Παρασύρονται σαν καρυδότσουφλα

Ο 74χρονος Μπρυνέλ είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2020 στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού στο πλαίσιο έρευνας για κατηγορίες βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης. Η αστυνομία τον συνέλαβε προτού επιβιβαστεί σε πτήση για το Ντακάρ της Σενεγάλης. 

Μάλιστα, τον αναζητούσαν παράλληλα σε Βραζιλία, ΗΠΑ και Ευρώπη ως κυνηγό ταλέντων, καθώς σύμφωνα με ένα από τα θύματα του Έπσταϊν, τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, ο Μπρυνέλ έστειλε κάποτε για τα γενέθλια του Επστάιν δώρο τρίδυμες 12χρονες από τη Γαλλία. 

Το κύκλωμα του Επστάιν

Η υπόθεση του Τζέφρϊ Επστάιν έκλεισε μια για πάντα, όταν τον Αύγουστο του 2019 βρέθηκε και εκείνος νεκρός στο κελί του μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική αποπλάνηση και κακοποίηση ανηλίκων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ του 2002 και του 2005, ο Επστάιν «έτρεχε» το κύκλωμα trafficking, πληρώνοντας εκατοντάδες δολάρια σε ανήλικα κορίτσια -ηλικίας κάτω των 14 ετών- για να κάνουν σεξ μαζί του. Ο Επστάιν πλήρωνε ακόμα συνεργάτες του για να δελεάζουν μικρά κορίτσια να πηγαίνουν στο σπίτι του αλλά και κάποια από τα θύματα για να του βρουν άλλα κορίτσια τα οποία κακοποιούσε.

Επίσης είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει και πριν από δύο εβδομάδες, όταν οι φύλακες τον είχαν εντοπίσει σχεδόν αναίσθητο στο κελί του, με τραυματισμούς στο λαιμό. Δήλωνε αθώος αλλά αντιμετώπιζε ποινή έως και 45 χρόνια φυλάκισης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA