Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αναγνώριση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» από την Ρωσία προχώρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται για περιοχές του Ντονμπάς που βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, ο Ρώσος πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του Κιέβου κατηγορώντας το για «αντιφατική» πολιτική, υποστηρίζοντας πως δεν τήρησε τις συμφωνίες με τη Μόσχα και τονίζοντας πως σχεδιάζει πόλεμο κατά των Ρώσων στο Ντονμπάς. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε το διάγγελμά του με τη φράση «εμείς δημιουργήσαμε την Ουκρανία». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 «λήστεψε» τη Ρωσία και την έφερε σε δύσκολη θέση. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως «οι εθνικιστές διεκδικούν τα εύσημα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας όμως δεν έχουν κάνει τίποτα για αυτό». «Η Ρωσία ξεπλήρωσε τα χρέη της Ουκρανίας αλλά το Κίεβο αρνήθηκε να τηρήσει τις συμφωνίες για την επιστροφή περιουσιών», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος. «Παρά τις αδικίες οι Ρώσοι αναγνώρισαν περιοχές μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και βοήθησαν χώρες, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία», είπε και υποστήριξε πως «παρασιτικές συμπεριφορές επηρέασαν τις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας». 

«Θα κάνουμε τα πάντα για να τους τιμωρήσουμε» 

«Οι ριζοσπάστες ανέλαβαν την εξουσία στην Ουκρανία και σκορπίστηκε ο τρόμος, οργανώθηκαν δολοφονίες, σκοτώθηκαν άνθρωποι στην Οδησσό και οι εγκληματίες έμειναν ατιμώρητοι. Τους ξέρουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να τους τιμωρήσουμε», ανέφερε ο Πούτιν.  «Δεν υπάρχει ανεξάρτητο δικαστήριο στην Ουκρανία. Η διαφθορά διέβρωσε την ουκρανική πολιτεία, οι εθνικιστές το εκμεταλλεύτηκαν το 2014 με την υποστήριξη της Δύσης. Το Κίεβο εκμεταλλεύτηκε το διάλογο με τη Ρωσία για να έχει κέρδος από τη Δύση, χτίζοντας ένα κράτος πάνω στην αντίφαση» είπε ο Ρώσος πρόεδρος. 

«Η Ουκρανία σχεδιάζει πόλεμο εναντίον των Ρώσων στο Ντονμπάς»

«Η ρωσική γλώσσα απομακρύνθηκε από τη δημόσια σφαίρα στην Ουκρανία. Εργάζονται υπογείως στο Ντονμπάς, οργανώνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας» υποστήριξε και τόνισε πως «η Ουκρανία σχεδιάζει πόλεμο εναντίον των Ρώσων στο Ντονμπάς». «Το ουκρανικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει ξένες στρατιωτικές βάσεις αλλά παρέκαμψαν τη νομοθεσία» είπε για το ΝΑΤΟ και συμπλήρωσε πως «οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την Γεωργία και την Ουκρανία για την προώθηση αντι-ρωσικών πολιτικών». «Υπάρχει πιθανότητα επίθεσης κατά της Ρωσίας» είπε. 

«Η Ουκρανία θα χρησιμοποιηθεί για το χτύπημα στη Ρωσία - Εχει σοβιετική πυρηνική τεχνογνωσία»

«Η Ουκρανία έχει σοβιετική πυρηνική τεχνογνωσία. Η Ρωσία δεν πιστεύει πως το ΝΑΤΟ είναι “ένωση” ειρήνης. Το Κίεβο εδώ και καιρό διακηρύσσει πορεία προς το ΝΑΤΟ αλλά υπάρχει η αρχή διεθνώς να μην ενισχύεται η ασφάλεια εις βάρος των άλλων. Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έρχεται κατευθείαν από το ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται μία τόσο μεγάλη χώρα όσο η Ρωσία στο ΝΑΤΟ. Ο κύριος αντίπαλος του ΝΑΤΟ είναι η Ρωσία και η Ουκρανία θα χρησιμοποιηθεί για το χτύπημα. Αν το ΝΑΤΟ τοποθετήσει ραντάρ στην Ουκρανία θα ελέγξει όλη τη ρωσική επικράτεια. Η ανάπτυξη οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία θα είναι σαν μαχαίρι στο λαιμό της Ρωσίας» είπε μεταξύ άλλων ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA