Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν να τράβηξε τη σκανδάλη για πόλεμο με την Ουκρανία, όμως ΗΠΑ, Ευρώπη και Βρετανία έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μήπως και αποφασίσει να κάνει πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικης, Ζοζέπ Μπορέλ, ανέφερε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας βάζουν στο στόχαστρο τράπεζες, αμυντικό τομέα ενώ την ίδια ώρα περιορίζουν την πρόσβαση της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κεφαλαιακές αγορές.

Σύμφωνα τις αναρτήσεις του Ζοζέπ Μπορέλ στο Twitter, όλα τα μέλη της ρωσικής Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ρωσίας, καθώς και κάποιοι ολιγάρχες θα υποστούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση, οι οποίες κατά κανόνα περιλαμβάνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων. Ο Ζοζέπ Μπορέλ υποστήριξε ότι οι κυρώσεις είναι ένα μόνο μέρος της απάντησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ σε σχόλιό του σχετικά με τις αγαπημένες συνήθειες των Ρώσων αξιωματούχων στην Ευρώπη, ο ίδιος ανέφερε: «Όχι πια ψώνια στο Μιλάνο, πάρτι στο Σεν Τροπέ, διαμάντια στην Αντβέρπη». Το σχόλιο αυτό, πάντως, ο Ζοζέπ Μπορέλ έσπευσε να το αποσύρει. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA