Μενού
  • Α-
  • Α+

To επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ενημέρωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο Λευκός Οίκος, η Ρωσία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην  Ουκρανία εντός των επόμενων 48 ωρών, όπως μεταδίδουν το Newsweek και το CNN, επικαλούμενα πηγές από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ. Η ένταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα με τις αλληλοκατηγορίες και τις αντικρουόμενες δηλώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη παραμένει αμείωτη και τα δημοσιεύματα έρχονται να πυροδοτήσουν τη νέα «βόμβα». 

Η Ουάσινγκτον ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις πληροφορίες που έχουν συλλεγεί και φανερώνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει γενικευμένη εισβολή που θα φτάσει μέχρι την «καρδιά» της Ουκρανίας.

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια εισβολή εντός 48 ωρών με βάση τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος στο Newsweek. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «οι αναφορές από παρατηρητές αεροσκαφών δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό εναέριο χώρο νωρίτερα, πετώντας αναγνωριστικά αεροσκάφη για σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από την Ουκρανία».

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Αδεια οπλοφορίας στους πολίτες - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνει η χώρα

Πηγή κοντά στην κυβέρνηση του Ζελένσκι επιβεβαίωσε επίσης στο Newsweek ότι ελήφθη μια τέτοια προειδοποίηση, αλλά σημείωσε ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που το Κίεβο κλήθηκε να προετοιμαστεί για επικείμενη μεγάλης κλίμακας ρωσική στρατιωτική δράση. Ανησυχία προκαλεί ακόμα το γεγονός ότι ο αξιωματούχος ανέφερε στο Newsweek ότι η εισβολή δεν θα περιλαμβάνει μόνο την περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά, αλλά και μια μεγάλη προέλαση προς το Κίεβο προερχόμενη από τα βόρεια σύνορα με την Λευκορωσία όπου Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί και κάνουν ασκήσεις το τελευταίο διάστημα.

Σε κατάσταση πολέμου η Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε την Τετάρτη (23 Φεβρουαρίου) στην ουκρανική βουλή, την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην επικράτεια της Ουκρανίας από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για διάστημα 30 ημερών, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας από τη Ρωσία.

Κυβερνοεπίθεση σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης και τράπεζες

Πολλοί κρατικοί ιστότοποι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών είναι μη προσβάσιμοι, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται έναν κυβερνητικό αξιωματούχο, έχει ξεκινήσει άλλη μία μαζική κυβερνοεπίθεση «άρνησης εξυπηρέτησης» (DDOS). Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης έχουν στοχοθετηθεί και τράπεζες. Οι ουκρανικές Αρχές ανέφεραν αυτήν την εβδομάδα ότι είδαν προειδοποιήσεις ότι χάκερ ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν μεγάλες επιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες, τράπεζες και τον αμυντικό τομέα. Σε προηγούμενες κυβερνοεπιθέσεις, το Κίεβο επέρριψε την ευθύνη στη Ρωσία, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA