Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε και επίσημα η Ουκρανία, αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος πρότεινε την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη την επικράτεια για 30 ημέρες, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για πιθανή στρατιωτική επίθεση μεγάλης κλίμακας από τη Ρωσία.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται περιορισμοί στις μετακινήσεις των επιστρατεύσιμων εφέδρων εντός της Ουκρανίας, απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων και απεργιών, έλεγχοι προσωπικών εγγράφων, απαγόρευση κυκλοφορίας όπου αυτό θα είναι αναγκαίο, απαγόρευση παραγωγής και διανομής πληροφοριακού υλικού (σ.σ. αφορά και στη χρήση του Διαδικτύου) που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, καθώς και ρυθμίσεις που αφορούν στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμηΣεργκέι Ναρίσκιν: Ποιος είναι ο Νο1 πράκτορας του Πούτιν που «δάγκωσε» τη γλώσσα του στο... μπούλινγκ του Προέδρου

Δυτικές πηγές επιμένουν, μέσω διαρροών σε διεθνή ΜΜΕ, πως η επόμενη επιθετική κίνηση της Ρωσίας θα μπορούσε να γίνει μέσα σε λίγες ώρες. Η νέα κλιμάκωση της κρίσης ακολούθησε της αναγνώρισης, τη Δευτέρα, της ανεξαρτησίας των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, από τη Μόσχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA