Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που τα στρατεύματα της Ρωσίας προχωρούν προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, βρίσκεται σε εξέλιξη και ο παράλληλος πόλεμος στο διαδίκτυο. Λίγες ώρες μετά τη μαζική επίθεση που δέχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τράπεζες της χώρας, οι χάκερς χτυπούν πλέον και τις κυβερνητικές ιστοσελίδες. Οι σελίδες του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Στρατηγικών Βιομηχανιών, του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής παραβιάστηκαν ξανά.

Σύμφωνα με την Ukrinform, η πρόσβαση σε πόρους είναι επί του παρόντος περιορισμένη. Παράλληλα, ένα μήνυμα εμφανίστηκε στις ιστοσελίδες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής, το οποίο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών κατά την τελευταία επίθεση χάκερ. Αναφέρει ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα των Ουκρανών συγχωνεύτηκαν σε ένα κοινό δίκτυο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ στη χώρα, παρόμοια μηνύματα υπήρχαν σε ιστοσελίδες άλλων κρατικών φορέων, όχι μόνο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής. Μέχρι στιγμής, όλοι αυτοί οι πόροι απλώς έχουν κλείσει. Προβλήματα υπάρχουν επίσης με τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA