Μενού
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

«Σύμφωνα με τη Διοίκηση των Μικτών Δυνάμεων, σήμερα, στις 24 Φεβρουαρίου, καταρρίφθηκαν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του επιτιθέμενου. Οι Μικτές Δυνάμεις δίνουν μια άξια απόκρουση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται στις θέσεις τους. Ο εχθρός δέχεται απώλειες. Μείνετε ήρεμοι και πιστέψτε στους Ουκρανούς στρατιώτες. Μαζί θα κερδίσουμε! Δόξα στην Ουκρανία!» Ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε ότι ένα από τα αεροπλάνα του καταρρίφθηκε σε μάχες πάνω από την Ουκρανία σήμερα το πρωί.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, δημοσίευσε στο Twitter μια «λίστα εκκρεμοτήτων» για τη διεθνή κοινότητα ως απάντηση στη ρωσική επίθεση.Λέει ότι «ο κόσμος πρέπει να δράσει αμέσως» και «το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου διακυβεύεται».  Ο Κουλέμπα ζητά άμεσες «καταστροφικές κυρώσεις», συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στη Ρωσία από τη χρήση του συστήματος χρηματοοικονομικών συναλλαγών SWIFT. Λέει επίσης ότι ο κόσμος πρέπει να «απομονώσει πλήρως τη Ρωσία», ενώ απαιτείται να παρέχει στην Ουκρανία όπλα και εξοπλισμό, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι ο ρωσικός στρατός άρχισε «εντατικούς βομβαρδισμούς» των μονάδων του στα ανατολικά της χώρας. Η Ρωσία εξαπέλυσε επίσης πυραυλικές επιδρομές στο αεροδρόμιο Boryspil κοντά στο Κίεβο και σε πολλά άλλα αεροδρόμια, ανέφερε η δήλωση. Ανέφερε ότι η ουκρανική αεροπορία αντιμετωπίζει αεροπορική επίθεση από τη Ρωσία. Η δήλωση διέψευσε αναφορές για ρωσικά αλεξιπτωτιστικά σώματα στη νότια πόλη-λιμάνι της Οδησσού.

Σειρήνες συναγερμού ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία. Κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει μηνύματα από τις περιφερειακές αρχές να «διατηρήσουν την ηρεμία τους» και να αναμένουν οδηγίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA