Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα, για πρώτη φορά, επικριτικός κατά της Δύσης τονίζοντας πως η χώρα του έχει «αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια χθες Πέμπτη! «Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

O Ζελένσκι αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους συμμάχους της Δύσης τόνισε: «Τους ρωτάω, ‘είστε μαζί μας’; Λένε ότι είναι μαζί μας, αλλά δεν είναι έτοιμοι να μας πάρουν στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Όλοι τους φοβούνται». «Εμείς δεν φοβόμαστε όμως. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία. Δεν φοβόμαστε για κάτι: Για τις εγγυήσεις ασφάλειας για τη χώρα μας. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ, αλλά τι είδους εγγυήσεις θα έχουμε;» υποστήριξε, τονίζοντας πως θα υπερασπιστεί τη χώρα του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, μάλιστα, σε μια κίνηση που μπορεί να προκαλέσει άμεσες εξελίξεις πρόσθεσε πως είναι διατεθειμένος να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, για τους όρους που έθεσε νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA