Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σεργκέι Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και επέρριψε ευθύνες στη Δύση, λέγοντας ότι εθελοτυφλεί όλο αυτό το διάστημα που οι ρωσόφωνοι δέχονται «πόλεμο» από την νεοναζιστική Ουκρανία και την ενδιέφερε μόνο να διατηρεί αυτό το καθεστώς στη χώρα για να περάσει τα δικά της σχέδια.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι διπλωμάτες της Δύσης απέρριψαν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει όλο αυτό το διάστημα για να βρεθεί κοινός τόπος επαφής... Αν λοιπόν απαγορεύσουν την αγγλική γλώσσα στην Ιρλανδία, τι θα κάνουν; Αυτοί με ξεδιάντροπο τρόπο δεν τήρησαν τη συμφωνία του Μινσκ. Η Δύση έδινε πάτημα για την υποβάθμιση των ρωσόφωνων, της γλώσσας μας, της ορθοδοξίας. Απευθύνομαι στη Δύση και λέω ότι η στάση αυτή ήταν απαράδεκτη» είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Ας κατεβάσουν τα όπλα κι ας δώσουν στον ουκρανικό λαό την ευκαιρία να επιλέξει το μέλλον του. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε αποκατάσταση της δημοκρατίας, χωρίς γενοκτονία, μακριά από νεοναζισμό και μιλιταρισμό. Είμαστε εδώ για να ελευθερώσουμε την Ουκρανία από τους νεοναζί και μιλιταρισμό και να επιτρέψουμε στους Ουκρανούς να επιλέξουν για τη χώρα τους» επανέλαβε.

«Συλλογικά η Δύση το μόνο που ήθελε ήταν να αντλήσει όφελος από το καθεστώς του Κιέβου. Ξεχάστε το» τόνισε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης κι επανέλαβε ότι «δεν σκοπεύουμε να καταλάβουμε τη χώρα, τη θέλουμε ανεξάρτητη. Δεν βλέπω καμία πιθανότητα να αναγνωρίσουμε την κυβέρνηση αυτή, ως δημοκρατική. Ξεκάθαρα πρέπει να φύγει ο Ζελένσκι, τόνισε ο Λαβρόφ.

Την ίδια ώρα ο Νμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε νέες σημερινές δηλώσεις του, αρνήθηκε να σχολιάσει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος. Είπε όμως ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει συνάντηση με το Συμβούλιο Ασφαλείας και πολλές τηλεφωνικές επαφές με ξένους ηγέτες για την επίτευξη της ειρήνης».

Κλείνοντας επεσήμανε ότι «δεν μπορώ να σχολιάσω για το αν θα γίνει συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι. Τον αναγνωρίζουμε ως πρόεδρο της χώρας του» κατέληξε, σε αντίθεση με τα όσα είπε λίγη ώρα αργότερα ο Λαβρόφ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA