Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να είναι έτοιμος να «παραδώσει τα όπλα» και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος, όμως νωρίτερα την Παρασκευή ο ίδιος αντέδρασε στη δήλωση που έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «ψάχνω να του μιλήσω αλλά δεν απαντά στο τηλέφωνο». Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με ειρωνική διάθεση, έγραψε νωρίτερα στο Twitter πως την επόμενη φορά θα προγραμματίσει τον πόλεμο… ώστε να μπορέσει να συνομιλήσει με τον Μάριο Ντράγκι.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν αποδέχθηκε την πρόταση Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις

Η απάντηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Μάριο Ντράγκι

«Σήμερα στις 10:30 στις εισόδους στις πόλεις Τσερνίχιβ, Χοστόμελ και Μελιτόπολη σημειώθηκαν σφοδρές μάχες. Άνθρωποι πέθαναν. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αλλάξω το πρόγραμμα του πολέμου για να μιλήσω με τον Μάριο Ντράγκι μια συγκεκριμένη ώρα. Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία συνεχίζει να αγωνίζεται για τον λαό της» απάντησε, ενοχλημένος από τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο Ζελένσκι.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, o Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη για την περιορισμένη βοήθειά της και κάλεσε τους ευρωπαίους πολίτες να βγουν να διαμαρτυρηθούν προκειμένου να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους.

Τι είχε δηλώσει ο Μάριο Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ενημερώνοντας τη Βουλή για τη στάση της κυβέρνησής του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της ουκρανικής κρίσης και του πολέμου που κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η χθεσινή μας σύνδεση, κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο, με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ήταν δραματική. Μας είπε ότι δεν έχει άλλο χρόνο, ότι η Ουκρανία δεν έχει άλλο χρόνο, ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι ο στόχος της ρωσικής εισβολής. Είχαμε συμφωνήσει να ξαναμιλήσουμε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν μπόρεσε να είναι διαθέσιμος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA