Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο διάγγελμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο οποίο αναφέρει ότι «οι ναζί στην Ουκρανία συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες αναπτύσσοντας πυραύλους στο Κίεβο και στο Χάρκοβο». Οι χαρακτηρισμοί του προέδρου της Ρωσίας προς την εξουσία της Ουκρανίας ήταν ιδιαίτερα σκληροί καθώς είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην έκκληση Ζελένσκι για διάλογο, πως «δεν περιμένω συνεννόηση με μία δράκα ναρκομανών και νεοναζί».

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε στους Ουκρανούς στρατιώτες ζητώντας τους να αναλάβουν την εξουσία καθώς μαζί τους μπορούν να γίνουν καλύτερες διαπραγματεύσεις, ενώ τους κάλεσε να μην επιτρέψουν στους ακροδεξιούς «να σας χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».

Ο Ρώσος πρόεδρος στο σημερινό του διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα», όπως τα αποκάλεσε, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εμμέσως, ο Πούτιν κάλεσε τα ουκρανικά στρατεύματα να «ρίξουν» τον πρόεδρο της χώρας, καθώς ο ίδιος θέτει ως προϋπόθεση για τον διάλογο, τον τερματισμό των μαχών.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να στείλει στο Μινσκ της Λευκορωσίας αντιπροσωπεία για συνομιλίες με την Ουκρανία. Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία. «Σε απάντηση της πρότασης του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει στο Μίνσκ ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας. Ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έλεγε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να βοηθηθούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και Ντονέτσκ και μέσω της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Και αυτό στην πραγματικότητα είναι το αναπόσπαστο συστατικό του καθεστώτος ουδετερότητας» προσέθεσε. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Λουκασένκο, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, τον διαβεβαίωσε ότι το Μινσκ θα είναι έτοιμο να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA