Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν προς το Κίεβο, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η ουκρανική ηγεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις συζητήσεις για μία εκεχειρία με τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, η Ουκρανία φαίνεται να επιδιώκει μία διπλωματική λύση έτσι ώστε να σταματήσει η ρωσική στρατιωτική εισβολή, μετά από 40 και πλέον ώρες «σφυροκοπήματος» από τις ρωσικές δυνάμεις. «Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για εκεχειρία και ειρήνη» ανέφερε ο Σεργκίι Νικιφορόφ. Παράλληλα, το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian μετέδωσε ότι ο Ζελένσκι ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να μεσολαβήσει για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και το βράδυ της Πέμπτης, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να ξεκινήσει συζητήσεις με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, εξετάζοντας τους όρους που έχει θέσει ο τελευταίος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκίνησε ήδη μία συζήτηση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Η ρωσική πλευρά φέρεται να πρότεινε μία συνάντηση σε προπαρασκευαστικό επίπεδο στο Μινσκ, ενώ η ουκρανική πλευρά φέρεται να πρότεινε τη Βαρσοβία ως τόπο φιλοξενίας για τη συνάντηση των δύο προέδρων, κάτι που η Μόσχα δεν έκανε δεκτό. Στη συνέχεια φάνηκε πως οι διαπραγματεύσεις «πάγωσαν», με την πλευρά του Ζελένσκι να δείχνει πως θέλει να ξαναχτίσει «γέφυρες» με τη ρωσική πλευρά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA