Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι σαφές ότι αγνοεί τις κυρώσεις που ανακοίνωσαν Ευρώπη και ΗΠΑ. Και τώρα αρκετές είναι οι ρωσικές επιχειρήσεις που είναι αντιμέτωπες με διεθνές μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους, αφού από τον Καναδά έως και την Ευρώπη, πολυεθνικές και καταστήματα σταματούν να διαθέτουν ρωσικά προϊόντα και υπηρεσίες ως απάντηση στον πόλεμο που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία

Η Meta, η μητρική εταιρεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, απαγόρευσε στα ρωσικά κρατικά μέσα να προβάλλουν διαφημίσεις ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα της. Ο επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Meta, Ναθάνιελ Γκλάιχερ, δήλωσε πως «αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται και θα συνεχιστούν στο Σαββατοκύριακο» και προσέθεσε πως απαγορεύεται στα ρωσικά κρατικά μέσα να προβάλλουν διαφημίσεις ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα της Meta οπουδήποτε στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμηΠόλεμος στην Ουκρανία: Πώς είναι η ζωή στο Προξενείο της Μαριούπολης με αλεξίσφαιρο και κράνος

Στον Καναδά, πολλές περιφέρειες αποσύρουν τη ρωσική βότκα και άλλα ρωσικά προϊόντα από τα καταστήματα οινοπνευματωδών ποτών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Βρετανική Κολούμπια, Οντάριο, Αλμπέρτα και η Μανιτόμπα δήλωσαν ότι σταματούν τις πωλήσεις εισαγόμενου ρωσικού αλκοόλ ως αντίδραση για την απρόκλητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας κάλεσε τον επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ να μειώσει την προσφορά των προϊόντων της πολυεθνικής και να εμποδίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στο App Store.

Ο Μιχαήλ Φεντόροφ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, δημοσίευσε στο Twitter ένα αντίγραφο της επιστολής που εστάλη στον Κουκ ζητώντας από τον κατασκευαστή iPhone «να σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα της Apple στη Ρωσική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της πρόσβασης στο App Store». «Το 2022, η σύγχρονη τεχνολογία είναι ίσως η καλύτερη απάντηση στα τανκς, στους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και στους πυραύλους», ανέφερε ο Φεντόροφ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA