Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγει συνομιλίες για ένα τρίτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ευρωπαίος διπλωμάτης. Δεν έγινε αμέσως σαφές αν ένας περαιτέρω γύρος κυρώσεων θα περιλάβει μέτρα που επηρεάζουν την πρόσβαση της Ρωσίας στο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT.
Τελευταία εναπομείνασα χώρα που αντιτίθετο στο μέτρο αποπομπής της Ρωσίας από το SWIFT ήταν η Γερμανία, η οποία και αυτή αλλάζει στάση. Η Γερμανία συμφώνησε σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα, δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι σήμερα το Βερολίνο αρνείτο να συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, προκαλώντας κριτική τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.