Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο συνοριακό πέρασμα Μέντικα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας, όσοι πήραν την απόφαση να φύγουν από την Ουκρανία έδειχναν φοβισμένοι, σύμφωνα με το BBC. Μια ομάδα φοιτητών από την Υεμένη, που σπούδαζαν στην Ουκρανία, δήλωσαν στους δημοσιογράφους του βρετανικού δικτύου ότι είχαν περπατήσει 40 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην πολωνική πλευρά.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι άθλια, δεν υπάρχει έλεος για κανέναν. Γυναίκες και παιδιά έχουν παγιδευτεί σε έναν χαοτικό πόλεμο», ανέφερε ένας εξ αυτών,  ο Ahmed Omar. Ο φίλος του, Mohamed Abdel-Aziz, πρόσθεσε: «Ο ουκρανικός λαός είναι τόσο ευγενικός. Αλλά στο τέλος η βία κερδίζει».

Ο Πάβελ, Πολωνός, κρατούσε μια χάρτινη πινακίδα με μήνυμα ότι προσφέρει δωρεάν βόλτες στους πρόσφυγες. Είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων που θα ξεχυθούν στην Πολωνία θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο και ότι έως και τέσσερα εκατομμύρια συνολικά ίσως εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, Pawel Szefernaker, δήλωσε ότι 115.000 άνθρωποι έχουν περάσει στην Πολωνία από την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA