Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μια ανάρτηση στα ελληνικά ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εκφράζει την θλίψη του για τους 10 ομογενείς μας που έπεσαν νεκροί στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει ο Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Oυκραvία κοντά στην Μαριούπολη».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οργή Μητσοτάκη για τους 10 Ελληνες νεκρούς 

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους ο Έλληνας πρωθυπουργός τοποθετήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων πάνω στο ζήτημα της ρωσικής επιθετικότητας εξαιτίας της οποίας έχουν προκληθεί εκατοντάδες θάνατοι, ανάμεσά τους και 10 Έλληνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη στην εξής ανάρτηση στο Twitter για τις απώλειες δέκα Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία: «10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αρνούνται οι Ρώσοι τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Σαρτανά

«Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές», ξεκαθάρισε λίγο αργότερα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη πως στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν, ενώ πρόσθεσε πως ταυτόχρονα «ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο». Τέλος, προειδοποίησε πως το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA