Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο. Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας - Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

Αυτά ανέφερε σε νέα ανακοίνωσή του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Νωρίτερα, ρωσικά Μέσα υποστήριζαν ότι η πλευρά των Ουκρανών είχε δεχθεί να συνομιλήσει με την πλευρά των Ρώσων στην Λευκορωσία, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη σχετική ανακοίνωση Ζελένσκι. 

Οι πληροφορίες που γίνονται γνωστές είναι ότι αυτή τη φορά οι Ουκρανοί συμφώνησαν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «γιατί δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα».  «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει πως όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που βρίσκονται στη Λευκορωσική επικράτεια, θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, των συνομιλιών και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων Λευκορωσίας και Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη, αφού νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του: «Έχασε την ευκαιρία που είχε η Ουκρανία» αναφερόμενος στην προθεσμία που είχε δώσει στον Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία. Σημειώνεται ότι την Ιερουσαλήμ είχε προτείνει -μεταξύ άλλων - ως τόπο διαπραγματεύσεων ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA