Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μη αποδεκτή» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ την κλιμάκωση της έντασης, στην οποία προέβη νωρίτερα την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αποφάσισε να θέσει σε επιφυλακή τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις. «Διατάζω το υπουργείο Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού στο ειδικό καθεστώς του συναγερμού για μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η διαταγή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτελεί μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. «Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζεν η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι στέλνει κάθε χώρα στο Κίεβο - Πόσες είναι οι απώλειες των Ρώσων στρατιωτικά

«Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν», συμπλήρωσε η Ψάκι.

Οι ΗΠΑ, όπως επανέλαβε η ίδια, είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία. Η Ουάσιγκτον δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, πρόσθεσε η Τζεν Ψάκι. «Δεν τις έχουμε απορρίψει, όμως θέλουμε να κάνουμε κι αυτό και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στη διεθνή αγορά και να το κάνουμε με ενωμένο τρόπο», συμπλήρωσε η Τζεν Ψάκι.

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Καταστροφή για τον κόσμο ένα πυρηνικό πλήγμα

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, δήλωσε ότι θα ήταν καταστροφή για την Ουκρανία και τον κόσμο εάν δεχθεί η χώρα του πυρηνικό πλήγμα, διαμηνύει όμως ότι οι απειλές Πούτιν δεν θα κάμψουν την ουκρανική κυβέρνηση και την αποφασιστικότητα του λαού.

«Δεν θα εκχωρήσουμε ούτε εκατοστό της επικράτειάς μας» δηλώνει ενόψει των συνομιλιών των αντιπροσωπειών Ουκρανίας - Ρωσίας στα σύνορα της Λευκορωσίας, που θα γίνουν τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε το CNN. «Αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του λαού της Ουκρανίας. Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τη Ρωσία, με τον ίδιο τρόπο που νικήσαμε το προηγούμενο τέρας στην Ευρώπη 80 χρόνια πριν» είπε αναφερόμενος στον Χίτλερ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σε έντονη καταδίκη των δηλώσεων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θέτει σε ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις αποτροπής της χώρας του - συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών- προχώρησαν άμεσα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι πρόκειται για «επικίνδυνη και ανεύθυνη ρητορική» εκ μέρους του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πούτιν έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας 

«Οι δυτικές χώρες δεν λαμβάνουν μόνο εχθρικές οικονομικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας, αλλά οι ηγέτες των μεγάλων χωρών του ΝΑΤΟ κάνουν επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Γι' αυτό διατάσσω να τεθούν οι δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας σε ειδικό καθεστώς καθήκοντος» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε νεότερες δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας, οι στρατηγικές δυνάμεις «έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την επιθετικότητα εναντίον της Ρωσίας και των συμμάχων της, καθώς και για να νικήσουν τον επιτιθέμενο, συμπεριλαμβανομένου ενός πολέμου με τους χρήση πυρηνικών όπλων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA