Μενού
  • Α-
  • Α+

Ετοιμος να μείνει στην πατρίδα του και να πολεμήσει κατά της Ρωσίας, δηλώνει ο παλαίμαχος παίκτης της Άρσεναλ, Ολεγκ Λούζνι! Την απόφασή του να μείνει στο Κίεβο και να πάρει το όπλο του για να αναχαιτίσει με όποιο τρόπο μπορεί τα ρωσικά στρατεύματα, γνωστοποίησε ο άλλοτε διεθνής Ουκρανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος πλέον συνεχίζει να βρίσκεται στα γήπεδα ως βοηθός προπονητή στη Ντιναμό Κιέβου.

«Η κατάσταση είναι τρομακτική. Θα ήθελα να έρθω να δουλέψω ως προπονητής στην Αγγλία, αλλά πρώτα από όλα θα μείνω εδώ για να παλέψω για τους ανθρώπους μου, τη χώρα μου και τη δημοκρατία. Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει σύντομα, γιατί χάνονται ανθρώπινες ζωές και διαλύονται οικογένειες. Μια χώρα δέχεται εισβολή και καταστρέφεται, για ποιον λόγο; Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την εγκληματική εμπόλεμη κατάσταση», ανέφερε μιλώντας στο βρετανικό Sky Sports, ο 53χρονος σήμερα Λούζνι, ο οποίος έπαιξε για τέσσερα χρόνια στην Άρσεναλ, ενώ υπήρξε διεθνής με την Ουκρανία, αλλά και με την πρώην Σοβιετική Ένωση!

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι παίκτες που έφυγαν από τη Ρωσία παραβιάζουν όρους συμβολαίων» λέει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο παλαίμαχος αμυντικός έγινε κάτοικος Λονδίνου το 1999 αφότου πρώτα εντυπωσίασε τον Αρσέν Βενγκέρ στον αγώνα που είχε δώσει η Αρσεναλ απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου. Είχε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της Premier League και του Κυπέλλου Αγγλίας το 2002, ενώ η τελευταία του εμφάνιση ήταν στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στη Σαουθάμπτον το 2003.

Μετά το τέλος της καριέρας του ο Λούζνι ξεκίνησε μια επιτυχημένη προπονητική καριέρα και είχε στα σχέδιά του να επιστρέψει στην Αγγλία προτού ξεσπάσει ο πόλεμος. Ωστόσο, τα πλάνα του μπήκαν σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA