Η BP ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη συμμετοχή της στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft. H βρετανο-πορτογαλική πετρελαϊκή εταιρεία BP πρόκειται να πουλήσει το 19,75% της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft μετά την «επιθετική πράξη της Ρωσίας στην Ουκρανία».
Ο πετρελαϊκός γίγαντας είχε δεχθεί πιέσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να κάνει την κίνηση από την ρωσική εισβολή της Πέμπτης. Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος διευκρίνισε ότι ο γενικός διευθυντής του, ο Μπέρναρντ Λούνεϊ, παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft «με άμεση ισχύ».
CEO BP: Σοκαρισμένος με την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία
Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Μπερνάρντ Λούνεϊ ανέφερε σε δική του δήλωση πως είναι βαθιά σοκαρισμένος και λυπημένος από την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία. Ο κος Λούνεϊ πρόσθεσε: «Η καρδιά μου είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν. Μας έκανε να επανεξετάσουμε ριζικά τη θέση της BP με τη Rosneft. Είμαι πεπεισμένος ότι οι αποφάσεις που λάβαμε ως διοικητικό συμβούλιο δεν είναι το μόνο σωστό, αλλά είναι και προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον της BP. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα για τους σπουδαίους ανθρώπους μας στην περιοχή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους στηρίξουμε. Εξετάζουμε επίσης πώς η BP μπορεί να υποστηρίξει την ευρύτερη ανθρωπιστική προσπάθεια».
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Πορτοσάλτε για Μητσοτάκη και εκλογές: «Αν αυτό το λέτε σοβαρότητα, εγώ πάω πάσο»
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.