Μενού
  • Α-
  • Α+

Κραυγή απόγνωσης από τον Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχο του Κιέβου, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας «περικυκλωμένη», και είπε ότι η εκκένωση πολιτών δεν είναι δυνατή «επειδή έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι». «Βρισκόμαστε στα όρια μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Associated Press την Κυριακή, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, η οποία, όπως είπε, επιτρέπει στις αρχές να κυνηγούν «σαμποτέρ» στους δρόμους. 

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε ρεύμα, αυτή τη στιγμή έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά η υποδομή για να παραδοθούν τρόφιμα και φάρμακα έχει καταστραφεί». «Γι’ αυτό το μήνυμα σε όλους είναι: υποστηρίξτε την Ουκρανία μαζί είμαστε δυνατοί», είπε.  «Κάθε Ουκρανός είναι περήφανος που είναι ανεξάρτητος, περήφανος που είναι Ουκρανός και είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δική μας χώρα» τόνισε ο Βιτάλι Κλίτσκο.  Σημειώνεται ότι δηλώσεις του δημάρχου τις προηγούμενες ώρες παρουσίαζαν καλύτερη την κατάσταση στην πόλη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA