Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ματέο Σαλβίνι διαχώρισε την θέση του από την υπόλοιπη Ευρώπη και την ιταλική κυβέρνηση, αφού ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή.  Ο γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα -που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ότι έκανε προεκλογική εκστρατεία με παράνομη στήριξη από την Μόσχα– μίλησε στη τηλεόραση της Rai και διαχώρισε την θέση του.

«Ζητώ από την Ευρώπη να μην μοιράσει θανατηφόρα όπλα στα σύνορα με την Ρωσία, αλλά να ακολουθήσει την οδό που έδειξε ο πάπας Φραγκίσκος: ανταλλαγή ιδεών, διάλογο, διπλωματία, κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι «προτιμώ να μιλώ για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και δεν θέλω η απάντηση της Ιταλίας και της Ευρώπης, κοιτίδας πολιτισμού, να είναι μια απάντηση με θανατηφόρα όπλα. Δεν θέλω να γίνει, πάντως, εξ ονόματός μου». Σημειώνεται, πως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να συνεδριάσει για να συγκεκριμενοποιήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA