Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομάδα των μισθοφόρων της Wagner που έχει εμπλακεί μεταξύ άλλων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και στη Λιβύη, βρίσκεται στην Ουκρανία. Μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων από τη Ρωσία, οι 400 άνδρες της ομάδας έχουν εντολή να ακροβολιστούν στο Κίεβο με στόχο να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με τους Times. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εντολή έχει δοθεί από τον Βλαντίμιρ Πούτιν έτσι ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση και να μπορέσει στη συνέχεια να πάρει τον έλεγχο της χώρας το Κρεμλίνο.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, στη Λευκορωσία ξεκινούν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δυο χωρών, έτσι ώστε να βρεθεί διπλωματική λύση και να σταματήσει η εμπόλεμη σύρραξη. Η τελευταία παρουσία της ομάδας «Wagner» ήταν στην Αφρική, όπου από τις αρχές Φεβρουαρίου είχαν αρχίσει να αποσύρονται αρκετές μονάδες έτσι ώστε να αποσταλούν τώρα στην Ουκρανία για την παραπάνω επιχείρηση την οποία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι Times.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε» - Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Οι μισθοφόροι της Wagner

Οι μισθοφόροι αναφέρονται ως ο «ιδιωτικός στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν». Στην Wagner συμμετέχουν 10.000 άνδρες με πολεμική εμπειρία ενώ επικεφαλής είναι ο Ντμίτρι Ούτκιν. Η Wagner πήρε «σάρκα και οστά» μετά τη χρηματοδότηση του ολιγάρχη Γεβγένι Πριγκοτσίν που έχει επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο.  Ο ύπατος εκπρόσωπος της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτήρισε την «Wagner» ως «μια παραστρατιωτική οργάνωση», από τη δράση της οποίας η Ρωσία έχει κερδίσει την αποσταθεροποίηση σε αρκετές χώρες, στις οποίες επιθυμούσε να εγκαθιδρύσει δικό της καθεστώς το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA