Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ετοιμότητα είναι τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε δώσει εντολή να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας μετά τα επιθετικά, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ. «Διατάζω το υπουργείο Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού στο ειδικό καθεστώς του συναγερμού για μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Η διαταγή του Πούτιν για τα πυρηνικά μετά την εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της, είχε σχολιάσει η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. «Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζεν η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC. «Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν», συμπλήρωσε η Ψάκι.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, δήλωσε ότι θα ήταν καταστροφή για την Ουκρανία και τον κόσμο εάν δεχθεί η χώρα του πυρηνικό πλήγμα, διαμηνύει όμως ότι οι απειλές Πούτιν δεν θα κάμψουν την ουκρανική κυβέρνηση και την αποφασιστικότητα του λαού. «Δεν θα εκχωρήσουμε ούτε εκατοστό της επικράτειάς μας» δηλώνει ενόψει των συνομιλιών των αντιπροσωπειών Ουκρανίας - Ρωσίας στα σύνορα της Λευκορωσίας, που θα γίνουν τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε το CNN. «Αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του λαού της Ουκρανίας. Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τη Ρωσία, με τον ίδιο τρόπο που νικήσαμε το προηγούμενο τέρας στην Ευρώπη 80 χρόνια πριν» είπε αναφερόμενος στον Χίτλερ. Σε έντονη καταδίκη των δηλώσεων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θέτει σε ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις αποτροπής της χώρας του - συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών- προχώρησαν άμεσα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι πρόκειται για «επικίνδυνη και ανεύθυνη ρητορική» εκ μέρους του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA