Με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία και δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στην Οδησσό, το αρμόδιο Γενικό Προξενείο εισηγήθηκε και έλαβε άδεια να πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης από την περιοχή Ελλήνων πολιτών, καθώς και μελών οικογενειών τους. Η επιχείρηση «Νόστος 2» έγινε τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου και έφυγαν από την Οδησσό 26 Ελληνες.
Τους συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος στην Οδησσό, Δημήτρης Δόχτσης. Οι 26 Ελληνες έφτασαν στη Μολδαβία όπου τους υποδέχθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία, Σοφία Γραμματά. Το Γενικό Προξενείο στην Οδησσό συνεχίζει να λειτουργεί. Ο Γενικός Πρόξενος επιστρέφει στην έδρα του.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Από gamer, επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ: Τι αποκαλύπτουν τα social media του 31χρονου δασκάλου
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.