Η Shell δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τις κοινοπραξίες με τον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μία μέρα την απόφαση της BP να πουλήσει το μερίδιό που κατέχει στην κρατική ρωσική πετρελαϊκή Rosneft.
Η Shell ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα «αποχωρήσει από τις κοινοπραξίες της με την Gazprom», αξίας περίπου 3 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις περιλαμβάνουν το μερίδιο 27,5% της εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου Sakhalin-II, το μερίδιο του 50% στην Salym Petroleum Development και την ενεργειακή επιχείρηση Gydan.
Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Ben van Beurden δήλωσε πως «είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια ανθρώπινων ζωών στην Ουκρανία. Λυπούμαστε που τα συγκεκριμένα γεγονότα προήλθαν από μια παράλογη πράξη στρατιωτικής επίθεσης που απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια». Ακόμη πρόσθεσε πως η εταιρεία είναι πεπεισμένη για την αποχώρησή της. Η Shell θα τερματίσει επίσης τη συμμετοχή της στο έργο του αγωγού Nord Stream 2, στο οποίο κατέχει μερίδιο 10% αξίας 1 δισ. δολαρίων. Όπως είναι γνωστό, μετά από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Γερμανία είχε αποφασίσει να «παγώσει» την παραλαβή του έργου.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.