Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς πόλεων της Ουκρανίας προτού ξεκινήσουν ουσιαστικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, καθώς ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα είχε αποφέρει ελάχιστη πρόοδο, όπως μεταδίδει το Reuters. Λίγο αργότερα έγραψε στο Twitter: «Προς τον κόσμο: τι νόημα έχει να λέμε «ποτέ ξανά» για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Babyn Yar; Τουλάχιστον 5 νεκροί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σε συνέντευξή του από αυστηρά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα, ο Ζελένσκι προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να επιβάλουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσουν τη ρωσική αεροπορία, επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι ένα προληπτικό μέτρο και δεν είχε σκοπό να σύρει τη συμμαχία σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος αρνήθηκε τις προσφορές να εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα καθώς προχωρούσαν οι ρωσικές δυνάμεις, είπε επίσης ότι η Ουκρανία θα απαιτήσει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εάν το ΝΑΤΟ κλείσει την πόρτα στις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA