Μενού
  • Α-
  • Α+

Επικοινωνία γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία είχαν το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον ομόλογό του των ΗΠΑΤζο Μπάιντεν, όπου συζήτησαν για τις ρωσικές κυρώσεις μετά την εισβολή που εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Ζελένσκι. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, παραθέτοντας στοιχεία για τη ρωσική εισβολή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Με τον πρόεδρο Μπάιντεν συζητήθηκε η αμερικανική προσέγγιση στις αντιρωσικές κυρώσεις και η ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα λέει ο Ουκρανός πρόεδρος. «Πρέπει να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Ζελένσκι και ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τη στήριξή του.

Διαβάστε ακόμη: Ζελένσκι: «Σκοτώνουν τους Εβραίους για δεύτερη φορά» - Πέντε νεκροί από το χτύπημα στο μνημείο Babin Yar

Μιλώντας στο CNN μέσα από καταφύγιο στο Κίεβο, από το οποίο ηγείται της στρατιωτικής απάντησης της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι, προέτρεψε την αμερικανική κυβέρνηση να δώσει ένα ισχυρό και «χρήσιμο» μήνυμα σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία:

«Είναι πολύ σοβαρό, δεν είμαι σε ταινία» είπε ο Ζελένσκι, πρώην κωμικός ηθοποιός. «Δεν είμαι εμβληματικός, η Ουκρανία είναι εμβληματική. Η Ουκρανία είναι η καρδιά της Ευρώπης και τώρα νομίζω ότι η Ευρώπη βλέπει ότι η Ουκρανία είναι κάτι ξεχωριστό για αυτόν τον κόσμο. Γι' αυτό ο κόσμος δεν πρέπει να τη χάσει». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA