Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τζακ Σουίνι, ο 19χρονος από τη Φλόριντα που παρακολουθούσε το ιδιωτικό τζετ του Έλον Μασκ -  μέχρι που ο δισεκατομμυριούχος αγανάκτησε και του πρότεινε ως αντάλλαγμα 5.000 δολάρια για να σταματήσει - έχει πλέον άλλους στόχους: Να παρακολουθεί καθημερινά, σύμφωνα με το CNN, τα ιδιωτικά τζετ των Ρώσων ολιγαρχών!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο 19χρονος, όχι μόνο απέρριψε την προσφορά των 5.000 δολαρίων του Μασκ για να διαγράψει τον λογαριασμό του, αλλά δημιούργησε ακόμα δύο, στους οποίους καταγράφει τις κινήσεις των Ρώσων μεγιστανών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  Τα δύο προφίλ έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 300.000 ακολούθους συνολικά και παρέχουν ζωντανές ενημερώσεις για τις κινήσεις των ιδιωτικών τζετ μαζί με φωτογραφίες από χάρτες που τα εντοπίζουν. 

Ο Σουίνι είπε στη Wall Street Journal ότι το κοινό που τον ακολουθεί φανατικά του έλεγε εδώ και καιρό να ανοίξει λογαριασμούς στο Twitter για αυτό το λόγο, και αυτά τα αιτήματα αυξήθηκαν όταν οι κυρώσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ άρχισαν να στοχεύουν ακόμα και τους πλουσιότερους της Ρωσίας.  Μερικά από τα τζετ που παρακολουθούνται από τους εν λόγω λογαριασμούς περιλαμβάνουν τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, τον επιχειρηματία Αλισέρ Ουσμάνοφ και τον Λεονίντ Μικέλσον, τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο της ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Novatek.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Σουίνι είπε ότι έμεινε έκπληκτος από το μέγεθος των αεροπλάνων που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι ολιγάρχες. «Τα αεροσκάφη που έχουν αυτοί οι ολιγάρχες είναι απολύτως τρελά», είπε ο Σουίνι. Οι πλουσιότεροι της χώρας ταξιδεύουν με αεροσκάφη εμπορικού μεγέθους, όπως ένα Airbus A319 ή Boeing 737. «Τα αεροπλάνα τους είναι τεράστια σε σύγκριση με άλλα τζετ». Συνολικά, οι δύο αυτοί λογαριασμοί παρακολουθούν περισσότερα από 40 αεροπλάνα και ελικόπτερα που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο λογαριασμός που παρακολουθούσε το τζετ του Ελον Μασκ παραμένει ενεργός. Είπε ότι στοχεύει να τον κλείσει μόνο με αντάλλαγμα ένα νέο αμάξι Tesla. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA