Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ΗΠΑ δεν θα ήθελαν κάποια σύγκρουση με τη Ρωσία, την οποία ίσως έφερνε ο αποκλεισμός του εναέριου χώρου της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Τζεν Ψάκι. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠΑ είναι πάντα ανοικτές σε μια συνομιλία με τη Ρωσία, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα, εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία. Παράλληλα, επισήμανε πως «κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς», αλλά στο σημείο που δεν θα προκληθεί σύρραξη με τη Ρωσία.

Την Τρίτη πάντως έλεγε για τον Πούτιν: «κατάφερε να γίνει ο γίγαντας που θα έχει ενοποιήσει το ΝΑΤΟ στη σύγχρονη Ιστορία. Τώρα έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι το ΝΑΤΟ είναι απολύτως ενωμένο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας συμφωνούν για την Ουκρανία. Όχι όλοι μεν, αλλά βλέπουμε μια αναβίωση του ΝΑΤΟ, της θέλησης κοινής δράσης, και αυτό είναι ενθαρρυντικό».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εμπλοκής πυρηνικών όπλων, απάντησε: «Να πούμε ότι ο κ. Πούτιν μάς λέει ότι απειλείται, ενώ ούτε η Ουκρανία ούτε το ΝΑΤΟ εξέφρασαν την επιθυμία να συγκρουστούν με τη Ρωσία. Δεν αποδεχόμαστε αυτήν την απειλή (για τα πυρηνικά)». Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Να θυμηθούμε ότι όλους αυτούς τους μήνες και η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει ότι τα πυρηνικά θα είχαν απολύτως καταστροφικές συνέπειες και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν. Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρθηκαν (τα πυρηνικά)» από τη ρωσική πλευρά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA