Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση "Νόστος 4" για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, τα οποία συνοδευόμενα από τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας» ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως επισημαίνει, «τα ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι».

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 25 άτομα, 9 εκ των οποίων ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Οι 3 ναυτικοί ήταν Έλληνες. Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά Μολδαβία. Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος επιστρέφει στην Οδησσό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πέρασε στη Μολδαβία το κομβόι των Ελλήνων από τη Μαριούπολη

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (4/3) το κομβόι με τα περίπου 25-30 οχήματα και τους 80 και πλέον Ελληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη πέρασε τα σύνορα με τη ΜολδαβίαΤο κομβόι με τα οχήματα πέρασε από 40 κύματα, όμως κατάφερε να διανύσει μια απόσταση περίπου 2.000 χιλιομέτρων και να αφήσει πίσω του τον όλεθρο. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα του ταξιδιού, όλα προμήνυαν ότι δεν επρόκειτο για... βόλτα στην εξοχή. Το γνώριζαν άλλωστε άπαντες, καθώς είχαν να προστατευτούν από τα ρωσικά πυρά, αλλά και από ουκρανικά ακραίων ομάδων.

Αναλυτικά, στην ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται: «Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, η οποία ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες στη Μαριούπολη, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πέρασε επιτυχώς τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας. Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα. Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα. Στη μολδαβική πλευρά των συνόρων βρίσκεται κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνείσφεραν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης τόσο επί του εδάφους, όσο και στην Αθήνα, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη. Επισημαίνεται ότι, μέχρι νεωτέρας, οι Γενικοί Πρόξενοι στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης και στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA