ΔΙΕΘΝΗ
06/03/2022 09:37

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που Ουκρανοί σημαδεύουν με όπλο τον οπερατέρ του OPEN, Δημήτρη Αλεξάκη

Στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγονται οι «εντολές» που δίνουν Ουκρανοί πολιτοφύλακες στον οπερατέρ του OPEN, Δημήτρη Αλεξάκη και η βοήθεια από τον Χρήστο Νικολαΐδη και τον μεταφραστή τους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή που Ουκρανοί σημαδεύουν με όπλο τον οπερατέρ του OPEN, Δημήτρη Αλεξάκη
(Πηγή: Glomex)
Ανάγνωση:

Δύσκολες ώρες είχε το συνεργείο του Open TV που βρίσκεται στο Κίεβο εν μέσω του πολέμου όταν Ουκρανός πολιτοφύλακας σημάδευσε με Καλάσνικοφ τον οπερατέρ του καναλιού, Δημήτρη Αλεξάκη. «Μας πλησίασαν πολιτοφύλακες και στρατιωτικοί και μας έκαναν έναν έλεγχο με άσχημο τρόπο. Πίστευαν ότι είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Ο ένας από τους πολιτοφύλακες ήταν πολύ εκνευρισμένος, σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε τον οπερατέρ Δημήτρη Αλεξάκη» ανέφερε ο απεσταλμένος του σταθμού, Χρήστος Νικολαΐδης.

Το βίντεο της περιπέτειας που πέρασε το συνεργείο του Open στο Κίεβο, είναι απόδειξη ότι το να καλύπτει κάποιος τον πόλεμο δεν είναι εύκολο. «Ο Δημήτρης κράτησε την ψυχραιμία του, προσπάθησα να δείξω την ταυτότητά μου. Ο μεταφραστής μας προσπάθησε να τους εξηγήσει. Μας κράτησαν για περίπου μια ώρα μέχρι να δουν τα στοιχεία μας. Ο ένας φώναζε τον άλλο, μετά έναν αστυνομικό, μετά τη μυστική αστυνομία και ευτυχώς όλα τελείωσαν ομαλά», πρόσθεσε.

Video Loading...

«Την ώρα που σημάδευε σκεφτόμουν ότι δεν έχω πολλές ελπίδες και σκέφτηκα να ανοίξω τα χέρια για να ρίξει στο γιλέκο για να έχω περισσότερες πιθανότητες» δήλωσε ο οπερατέρ Δημήτρης Αλεξάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ