Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πολιορκία βρίσκεται και πάλι η Μαριούπολη, τη στιγμή που μαίνονται οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί από ρωσικές δυνάμεις σε πολλές ακόμη πόλεις της Ουκρανίας στην 11η ημέρα του πολέμου. Ο δήμαρχος της Μαριούπολης κάνει λόγο για «ανθρωπιστικό αποκλεισμό» και ζητά να ανοίξει και πάλι νέος ανθρωπιστικός διάδρομος για να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι.  Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο χθες (5/3) ότι οι κάτοικοι της έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με «ανθρωπιστικό αποκλεισμό» καθώς στερούνται πλέον όλες τις βασικές υπηρεσίες, ενώ ανέφερε ότι εδώ και πέντε ημέρες η Μαριούπολη είναι χωρίς νερό και ρεύμα.

Αναφερόμενος στις δραματικές ώρες που ζουν, τόνισε ότι ο κόσμος υποφέρει από το κρύο, ενώ σημείωσε ότι δεν λειτουργούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και έχει σταματήσει και η υδροδότηση. Ο δήμαρχος κατήγγειλε πως ο ρωσικός στρατός ενήργησε με ιδιαίτερη μεθοδικότητα για να κόψει όλες τις υπηρεσίες στην πόλη και να εντείνει την πίεση στους κατοίκους.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Επιτεθείτε, μην δώσουμε τη χώρα στον εχθρό», το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κατηγόρησε επιπλέον τις ρωσικές δυνάμεις πως άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείων που θα μετέφεραν εκτός της πόλης τους αμάχους μέσω του λεγόμενου ανθρωπιστικού διαδρόμου που οργανώθηκε χθες. Από τα 50 λεωφορεία που είχαν γεμάτες δεξαμενές καυσίμων απομένουν μόλις είκοσι, πρόσθεσε ο κ. δήμαρχος και προειδοποίησε «μπορεί να μην έχουμε κανένα λεωφορείο όταν επιτραπεί ξανά η απομάκρυνση αμάχων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA