Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αντίκτυπο και σε διάσημα ρωσικά προϊόντα όπως είναι η βότκα. Μετά το «μπλόκο» σε ρωσικά ΜΜΕ και καλλιτέχνες στην Ευρώπη, η εταιρεία που παράγει τη διάσημη Stolichnaya ανακοίνωσε πως θα αλλάξει το όνομα του ποτού, με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή της στον Βλαντίμιρ Πούτιν που διέταξε την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία

Η βότκα Stolichnaya που διαφημίζεται ως ρωσική, πλέον θα κυκλοφορεί και θα πωλείται ως Stoli, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα με το CNN, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Stoli Group Γιούρι Σέφλερ εξορίστηκε το 2000 από τη Ρωσία, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική του πρόεδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Αφροδίτη Λατινοπούλου μας καλεί να νοικιάσουμε Airbnb στο Κίεβο

Η Stolichnaya κυκλοφορεί στην αγορά ως ρωσική βότκα. Ωστόσο οι εγκαταστάσεις παραγωγής του ποτού βρίσκονται στη Λετονία από το 2000. Επίσης η Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν να επικοινωνούν περισσότερο ότι η συγκεκριμένη βότκα «πρωτοξεκίνησε» στην Λετονία. Επίσης ο όμιλος έχει ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του περίφημου αλκοολούχου δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA