Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα Independent Spirit Awards μπορούν να προστεθούν στη λίστα των εχθρών του Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της τελετής, οι παρουσιαστές των βραβείων Nick Offerman και Megan Mullally είπαν κάποια πράγματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα. «Πριν συνεχίσουμε, θα θέλαμε ένα λεπτό για να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο σε όσους έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, και σε κάθε άλλη άδικη σύγκρουση στον κόσμο», είπε ο Offerman, πριν πάρει το λόγο η Mullally.

«Νομίζω πως εκφράζουμε τους πάντες εδώ αν ευχηθούμε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση, και πιο συγκεκριμένα, άντε γ... και γύρνα πίσω στη Ρωσία ρε Πούτιν», ανέφερε η Megan. «Ναι, αυτή ακριβώς είναι η γρήγορη και ειρηνική επίλυση για την οποία μιλάμε», είπε ο Offerman, «να πάει να γ... ο Πούτιν και να αποχωρήσει. Και για αυτόν το σκοπό, ας ενωθούμε όλοι μαζί και ας τον ξαποστείλουμε με έναν χαιρετισμό των βραβείων Spirit: στον Πούτιν!».

Ο εν λόγω χαιρετισμός δεν ήταν άλλος από το ύψωμα του μεσαίου δαχτύλου προς τον Ρώσο πρόεδρο, με τους Offerman και Mullally να ξεκινούν και να ενθαρρύνουν το κοινό να κάνουν και εκείνοι την ίδια κίνηση, κάτι που οδήγησε σε ένα μαζικό ύψωμα μεσαίων δαχτύλων, με προεξάρχουσα την Kristen Stewart, όπως φάνηκε από τα πλάνα της τηλεόρασης. Στη συνέχεια κάλεσαν το κοινό και τους τηλεθεατές να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν τους οργανισμούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τον ουκρανικό λαό.

Όπως μεγάλο κομμάτι του κόσμου, έτσι και το Χόλιγουντ τάχθηκε στο πλευρό της Ουκρανίας ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας. Τελετές βραβείων που καταδικάζουν τον Πούτιν και υποστηρίζουν την Ουκρανία είναι ένα γνώριμο θέαμα αυτήν την περίοδο, με πολλούς αστέρες να δείχνουν την υποστήριξή τους φορώντας κίτρινα και μπλε ρούχα και δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό στους λόγους παραλαβής βραβείων. Στα Screen Actors Guild Awards, ο Brian Cox αποκήρυξε τις πράξεις του Ρώσου προέδρου αλλά προσέφερε υποστήριξη στους καλλιτέχνες που ζουν στη Ρωσία, λέγοντας: «Πιστεύω πως πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, και για τους καλλιτέχνες στη Ρωσία που δεν τους αρέσει ό,τι συμβαίνει και να προσπαθήσουμε να τους υποστηρίξουμε, καθώς πιστεύω ότι μπορούν να φέρουν μια κάποια αλλαγή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA