Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεύτερο ισχυρό πλήγμα δέχτηκε η πολεμική μηχανή του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς ένας ακόμη υψηλόβαθμος αξιωματικός του, έπεσε νεκρός από πυρά στο μέτωπο της Ουκρανίας. Ο υποστράτηγος Βιτάλι Γερασίμοφ είναι ο δεύτερος πρωτοκλασάτος Ρώσος αξιωματικός που σκοτώνεται στην Ουκρανία, μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Αντρέι Σουχοβέτσκι από ελεύθερο σκοπευτή. Η Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ο υποστράτηγος Βιτάλι Γερασίμοφ σκοτώθηκε τη Δευτέρα, μαζί με αρκετούς άλλους αξιωματικούς. Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει τις αναφορές. Ο Γερασίμοφ, πρώτος αναπληρωτής διοικητής του 41ου στρατού της Ρωσίας, είναι ο δεύτερος από τους στρατηγούς του Πούτιν που σκοτώθηκε στην εισβολή μετά την απέλαση του υποστράτηγου Αντρέι Σουχοβέτσκι από ελεύθερο σκοπευτή.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Μια ακόμη απώλεια στο ανώτερο διοικητικό επιτελείο του κατοχικού στρατού. Κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στο Χάρκοβο, ο Vitaly Gerasimov, ένας Ρώσος στρατιωτικός ηγέτης, υποστράτηγος, αρχηγός του επιτελείου και πρώτος υποδιοικητής της 41ης Στρατιάς της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, σκοτώθηκε. Ορισμένοι ανώτεροι αξιωματικοί του ρωσικού στρατού σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν επίσης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Vitaly Gerasimov συμμετείχε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας και στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Έλαβε ένα μετάλλιο «για την επιστροφή της Κριμαίας». Αρκετοί υψηλόβαθμοι Ρώσοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του συνταγματάρχη Konstantin Zizevsky του 247ου Συντάγματος Αεροπορικής Επιθέσεως και του Αντισυνταγματάρχη Denis Glebov της Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επίθεσης.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις της έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.000 Ρώσους στρατιώτες από την έναρξη της φονικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ η Μόσχα έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει περίπου 500 απώλειες. Καμία πλευρά δεν έχει αποκαλύψει τις ουκρανικές απώλειες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA