Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία να είναι σε εξέλιξη, όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα βρεθεί λύση σε αυτή την τηλεδιάσκεψη. Δεν είναι τυχαίο ότι προτού ξεκινήσουν οι συνομιλίες το δεξί χέρι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, δήλωνε μέσω Twitter ότι θα ήταν «σκληρή συζήτηση. Αν και η Ρωσία συνειδητοποιεί την ανοησία των επιθετικών της ενεργειών, εξακολουθεί να έχει την αυταπάτη ότι 19 ημέρες βίας εναντίον ουκρανικών ειρηνικών πόλεων είναι η σωστή στρατηγική».

Τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού με μήνυμά του χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την εξεύρεση λύσης, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά τη Μόσχα ότι μετά την Ουκρανία θα στραφεί εναντίον της Ευρώπης. «Οι Ρώσοι έχουν βάλει στην υπηρεσία του κακού μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία και θα στραφούν ενάντια στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τις διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος στη συνέχεια του μηνύματός του είπε πως: «Γι΄ αυτό συνεχίζουμε τις δύσκολες διαπραγματεύσεις και περιμένουμε νεότερα το βράδυ». Μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι ευχαρίστησε όσους πολεμούν για την Ουκρανία και σημείωσε: «Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα επαναφέρουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όσο μπορούμε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Προστατέψτε τις πόλεις, προστατέψτε τα χωριά, προστατέψτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Η ψυχή της Ουκρανίας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον. Κρατήστε την άμυνα ψηλά. Και προστατέψτε το κράτος. Μαζί θα νικήσουμε. Δόξα στην Ουκρανία», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος. 

Πάντως, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα τερματίσει τον πόλεμο, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ρωσίας. Μάλιστα, λένε ότι και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν μπορεί τώρα να κάνει πίσω, γιατί στα μηνύματά του καλεί συνεχώς τους Ουκρανούς να πολεμήσουν «για να μην παραδοθεί η χώρα στον εχθρό», όπως αποκαλεί τη Ρωσία. Και με τις μέρες να περνούν, τον πόλεμο να συνεχίζεται ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε ακόμη μία φορά να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Το μήνυμα του Ουκρανού διαπραγματευτή πριν τις συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας

Μήνυμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έστειλε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχάιλο Ποντόλιακ πριν την έναρξη του τέταρτου γύρου συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Διαπραγματεύσεις. Γύρος τέταρτος. Για την ειρήνη, την κατάπαυση του πυρός, την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων και τις εγγυήσεις ασφάλειας. Δύσκολη συζήτηση. Παρόλο που η Ρωσία καταλαβαίνει την ανοησία των επιθετικών ενεργειών της, συνεχίζει ακόμα να έχει την ψευδαίσθηση ότι οι 19 μέρες βίας απέναντι σε ειρηνικές πόλεις είναι η σωστή στρατηγική», έγραψε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA