Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στην Κίνα την Πέμπτη, κάτι που τελικά δεν συνέβη ποτέ. Στα μισά της πτήσης, το αεροπλάνο γύρισε στο Νοβοσιμπίρσκ και αντί να πετάξει για Κίνα, επέστρεψε στη Μόσχα και στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.  

Δημοσίευμα της γερμανικής Bild αναφέρει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει στείλει το μήνυμα στη Δύση ότι θα συνεχίσει στην Ουκρανία «μέχρι το τέλος». Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε στην Ουκρανία την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας, με όπλα και εξοπλισμό, αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η αμερικανική στρατιωτική συνδρομή έρχεται όμως ενώ ο Ρώσος πρόεδρος έχει προαναγγείλει ότι θα αντιδρούσε στην περίπτωση που η Δύση ενίσχυε με όπλα την Ουκρανία. «Επίκειται λοιπόν ένα νέο επίπεδο κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας; Ή το Πεκίνο δεν ήθελε να δεχτεί τον Λαβρόφ;», ρωτά η Bild.

Διαβάστε ακόμη: Τσαβούσογλου: Ελπίδες για κατάπαυση του πυρός - Πρόταση να συναντηθούν Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία

Παράλληλα, κυριακάτικο δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι η Ρωσία στρέφεται στην Κίνα για στρατιωτικό εξοπλισμό και το ερώτημα που διατυπωνόταν ήταν αν η Κίνα θα στήριζε τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών πάντως, Γουάνγκ Λι, δήλωσε πρόσφατα ότι η κινεζο-ρωσική φιλία είναι «ισχυρή σαν βράχος» και πως οι δύο χώρες είχαν τεράστιες ευκαιρίες για συνεργασία, με τον λόγο επιστροφής του Σεργκέι Λαβρόφ να παραμένει ένα άγνωστος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA