Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη μία ο Σεργκέι Λαβρόφ κι από την άλλη ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, έβαλλαν κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τις τελευταίες δύο ημέρες έχει πάρει... φόρα κι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί εκστομίζει βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Ρώσο ομόλογό του με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν έλαβε... πληρωμένη απάντηση από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο οποίος άφησε υπόνοιες για την ηλικία του και την πνευματική του διαύγεια. Οπως είπε ο Πεσκόφ, οι «προσωπικές προσβολές» στον Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μείνουν αναπάντητες, και δεν έμειναν.

Διαβάστε ακόμη: Σεργκέι Λαβρόφ: Γύρισε στη Μόσχα στα μισά της πτήσης - Μυστήριο με το ταξίδι του προς το Πεκίνο

«Ακούμε και βλέπουμε δηλώσεις που στην πραγματικότητα είναι προσωπικές προσβολές εναντίον του προέδρου Πούτιν. Με δεδομένο τον εκνευρισμό του Μπάιντεν, την κούρασή του και το γεγονός ότι μερικές φορές ξεχνά, γεγονός που τον οδηγεί να κάνει επιθετικές δηλώσεις, δεν θα κάνουμε σκληρές εκτιμήσεις ώστε να μην προκαλέσουμε περισσότερη επιθετικότητα», πρόσθεσε. Mάλιστα επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του «φαίνεται ότι προκλήθηκαν από τον εκνευρισμό, την κούραση και το γεγονός πως ξεχνά». Ο Μπάιντεν έχει αποκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τον Πούτιν δικτάτορα, εγκληματία πολέμου, κακοποιό και δικτάτορα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε νωρίτερα κι ο Σεργκέι ΛαβρόφΟ Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν τον πλανήτη σε ένα απέραντο... «αμέρικαν μπαρ». «Οι ΗΠΑ θέλουν ο κόσμος να μοιάζει με αμερικάνικο σαλούν» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές χώρες που «δεν θέλουν να παίρνουν εντολές από τον "θείο Σαμ"». Ο Σεργκέι Λαβρόφ πρόσθεσε ότι «οι κυρώσεις μας κάνουν πιο δυνατούς» και «έχουμε χάσει κάθε ψευδαίσθηση ότι μπορούμε ποτέ να βασιστούμε στη Δύση». Η Μόσχα «ποτέ δεν θα δεχθεί την εικόνα ενός κόσμου όπου η Αμερική θα ενεργεί σαν παγκόσμιος σερίφης».

Παράλληλα, ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι στην χώρα του έχουν επιβληθεί 5.000 κυρώσεις, οι περισσότερες στην παγκόσμια Ιστορία, ωστόσο, αυτό «δεν μας πτοεί, αντίθετα μας κάνει πιο δυνατούς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA