Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία γκάφα, η οποία -όπως φαίνεται- οδήγησε στον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου Retroville στο Κίεβο, υπέπεσε ένας Ουκρανός πολίτης, καθώς ανέβασε βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok όπου διακρίνονται τα όπλα των Ουκρανών στρατιωτών μέσα στο κτίριο. Το βίντεο, που ανέβηκε στις 24 Φεβρουαρίου τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προδίδει τα όπλα των Ουκρανών στο εμπορικό κέντρο του Κιέβου, που βομβαρδίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από τους Ρώσους.

«Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω ζημιά, ούτε το έκανα επίτηδες, είδα τα τανκ και τα όπλα που έμπαιναν στο εμπορικό κέντρο, εντυπωσιάστηκα και το ανέβασα στο TikTok. Τυγχάνει να μένω απέναντι», είπε ο άνδρας στους Ουκρανούς πράκτορες που τον συνέλαβαν. Ο χρήστης του TikTok δεν κατάλαβε ότι είχε αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά μυστικά του Κιέβου και για κακή του τύχη, αυτό το βίντεο περιήλθε στην κατοχή των Ρώσων που σχεδίαζαν εδώ και μέρες το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο Retroville. Στο βίντεο που ανέβασαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, ο συγκεκριμένος άνδρας ακούγεται να λέει ότι έχει μετανιώσει και ότι δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, σήμερα, η Ρωσία ανέφερε ότι χρησιμοποίησε υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει εμπορικό κέντρο στο Κίεβο, το οποίο – όπως υποστηρίζει – είχε μετατραπεί από τον ουκρανικό στρατό σε αποθήκη πυρομαχικών. «Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε δημοσιογράφους. «Υψηλής ακριβείας οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαρτίου μια ουκρανική μονάδα εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών σε εμπορικό κέντρο που δεν λειτουργούσε», δήλωσε.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Κιέβου βλέποντας τους Ρώσους να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, ανακοίνωσε για σήμερα «ενισχυμένη απαγόρευση κυκλοφορίας» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας από τις 20:00 σήμερα ως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης. Ο Βιτάλι Κλίτσκο σημείωσε ακόμα ότι τα καταστήματα, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων δεν θα ανοίξουν την Τρίτη. Τμήματα του Κιέβου έχουν δεχθεί επανειλημμένως πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις. «Ζητώ από όλους να μένουν στα σπίτια τους - ή σε καταφύγια όταν ηχούν σειρήνες», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA