Την ημερομηνία την οποία ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να έχει ολοκληρωθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκάλυψε η εφημερίδα Pravda, με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η απόφαση έχει ληφθεί και μέχρι τις 9 Μαΐου οι εχθροπραξίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί καθώς τότε εορτάζεται στη Ρωσία η «Ημέρα Νίκης» με μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση. Πρόκειται για την ημερομηνία κατά την οποία έληξε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος στη χώρα με τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά των δυνάμεων του Αξονα.
Την πληροφορία αυτή φέρεται να έχει διαρρεύσει η ουκρανική πλευρά μέσω του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας υπάρχει μια προπαγανδιστική καμπάνια προς το προσωπικό των ρωσικών δυνάμεων, ώστε ο πόλεμος να έχει ολοκληρωθεί πριν την 9η Μαΐου ώστε να πανηγυριστεί στην παρέλασή τους».
Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, να υπάρξει εντατικοποίηση των ρωσικών επιθέσεων έτσι ώστε να την πανηγυρίσουν οι Ρώσοι στη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, στη Μόσχα.
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.