Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως κίνηση καλής θέλησης εν όψει των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, χαρακτήρισε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο ο εκπρόσωπος Τύπου του, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. Μάλιστα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI που θα μεταδοθεί το βράδυ, ανέφερε πως ήταν εντολή Πούτιν ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 160 παιδιά έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με τους Ουκρανούς

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το βήμα ως κίνηση καλής θέλησης για να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για διαπραγματεύσεις. Μπορούμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ως εκ τούτου ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε την απόσυρση των στρατευμάτων από την περιοχή», είπε ο Πεσκόφ.

Ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες κατά του ρωσικού στρατού για τη δολοφονία αμάχων στην πόλη Μπούκα στην περιοχή του Κιέβου. «Επιμένουμε σθεναρά ότι τα καρέ που προβλήθηκαν, οι φωτογραφίες, ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμένης παραποίησης», τόνισε και συμπλήρωσε «Οι δημοσιευμένες δορυφορικές εικόνες πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA