Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ρωσικός στρατός δεν σταματά να μετρά απώλειες στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία.Και αυτό διότι όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Οζερσκ η κηδεία του συνταγματάρχη Αλεξάντερ Μπεσπάλοφ. Παρά τις απώλειες, όμως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν πατά φρένο στα στρατηγικά του σχέδια. Έπειτα από σχεδόν επτά εβδομάδες πολέμου διόρισε νέο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων εισβολής. 

Διαβάστε ακόμη: Πάνω από 19.500 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες

Πρόκειται για τον 60χρονο Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ, ο οποίος σύμφωνα με τον Guardian περιγράφεται ως στρατηγός «παλιάς σχολής» και «εθνικιστής», ο οποίος έχει εκπαιδευθεί με τα δόγματα του σοβιετικού στρατού που θεωρούν την εξάλειψη μη στρατιωτικών στόχων ως μέσο για την απόκτηση δυναμικής στο πεδίο της μάχης. Είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να βοηθήσει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη χώρα. Μάλιστα όπως λέγεται ο Ντβορνίκοφ έχει προλάβει ήδη να δείξει τα διαπιστευτήριά του στον Ρώσο πρόεδρο καθώς φαίνεται να είναι εκείνος που έδωσε την εντολή για την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ.

Ο Ντβορνίκοφ έχει την ευθύνη της επίβλεψης της Μαύρης Θάλασσας καθώς και της Χερσονήσου της Κριμαίας. Σύμφωνα με αναλυτές ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ Ρωσίας και Κριμαίας. Στόχος του Πούτιν είναι μέχρι τις 9 Μαΐου οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταλάβει αρκετά ουκρανικά εδάφη έτσι ώστε να κηρύξει τη νίκη του ανήμερα της επετείου της παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Γεννημένος το 1961, ο Ντβόρνικοφ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Σοβιετική Στρατιωτική Σχολή, προτού ενταχθεί στον Σοβιετικό Στρατό το 1978. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ανώτατης Διοίκησης της Μόσχας από όπου και αποφοίτησε το 1982. Ακολούθως ξεκίνησε η στρατιωτική του καριέρα ενώ το 2005 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου. Γεννημένος το 1961, ο Ντβόρνικοφ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Σοβιετική Στρατιωτική Σχολή, προτού ενταχθεί στον Σοβιετικό Στρατό το 1978. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Ανώτατης Διοίκησης της Μόσχας από όπου και αποφοίτησε το 1982. Ακολούθως ξεκίνησε η στρατιωτική του καριέρα ενώ το 2005 αποφόιτησε από τη Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA