Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μαρίν Λεπέν προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη του Β' γύρου των προεδρικών γαλλικών εκλογών με αντίπαλο τον Εμανουέλ Μακρόν. Σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε και μάλιστα μπροστά σε μεγάλο πλήθος, ανέφερε πως επιδίωξή της είναι να αποκαταστήσει τη «μοναδική θέση της Γαλλίας στον κόσμο γιατί είναι μια μεγάλη δύναμη». Ωστόσο, λίγο πριν από τη λήξη της συνέντευξης υπήρξε ένταση στην αίθουσα με μια γυναίκα που κρατούσε μια μεγάλη φωτογραφία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα σε μια καρδιά. Η Λεπέν χαρακτήρισε την γυναίκα προβοκάτορα και οι υπηρεσίες ασφαλείας την έσυραν κυριολεκτικά εκτός της αίθουσας!

Διαβάστε ακόμη: Lockdown στη Σαγκάη: «Ούτε στον κήπο δεν βγαίνουμε», λέει Ελληνίδα

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μπροστά σε μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων, ιδιαίτερα ξένων, η Λεπέν παρουσίασε σήμερα τις θέσεις της για την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της επιρροής της γαλλικής διπλωματίας» και λέγοντας ότι η Γαλλία είναι κληρονόμος του Χριστιανισμού, του ανθρωπισμού και του Διαφωτισμού.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ωστόσο, η εκδήλωση αμαυρώθηκε από το περιστατικό με την διαδηλώτρια την οποία η Λεπέν χαρακτήρισε προβοκάτορα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την διαμαρτυρία, η Λεπέν ισχυριζόταν ότι και η ίδια υπερασπίζεται την Ευρώπη και ότι η ίδια δεν έχει φιλορωσικές απόψεις! 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, η Λεπέν είπε ότι θέλει να βγάλει τη Γαλλία από την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αποκηρύξει την εφαρμογή του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ. Αρνήθηκε επίσης ότι θέλει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι θέλει «να τη μεταρρυθμίσει εκ των έσω».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω, αλλά όσο περισσότερο απελευθερωνόμαστε από το στενό μανδύα των Βρυξελλών τόσο περισσότερο θα κοιτάμε προς τον ευρύτερο κόσμο, είπε η Λεπέν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA