Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ελον Μασκ θέλει να αγοράσει το Twitter. Μάλιστα, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο έκανε πρόταση να εξαγοράσει το Twitter αντί 41,39 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Tesla: Πώς το όνειρο αγοράς μιας Μodel X κατέληξε σε εφιάλτη για Αμερικανό επιχειρηματία

Ο Έλον Μασκ προσφέρει 54,20 δολάρια ανά μετοχή, premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσής της πριν από τη δημόσια ανακοίνωση της επένδυσης με ποσοστό άνω του 9% του ιδιοκτήτη και διευθύνοντος συμβούλου της Tesla στην εταιρεία. Ο Ελον Μασκ, όταν αγόρασε το 9% της εταιρείας έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος στο Twitter, ωστόσο αργότερα απέρριψε την πρόσκληση να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Τώρα ο Ελον Μασκ θα πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. 

Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 18%. Ο 50χρονος Μασκ κατέθεσε τη σχετική προσφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Πέμπτη. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla αποκάλυψε για πρώτη φορά τις 4 Απριλίου ότι έχει μερίδιο στην εταιρεία της τάξης του 9%. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Μασκ προτείνει να εξαγοράσει όλες τις μετοχές που δεν είναι στην κατοχή του έναντι 54,2 δολαρίων ανά μετοχή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στην επιστολή του ο Ελον Μασκ σημειώνει ότι «η πρότασή μου είναι η καλύτερη και τελική προσφορά», ενώ τονίζει ότι το Twitter θα πρέπει να βγει εκτός χρηματιστηρίου για να προχωρήσουν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν. «Δεν έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση, ούτε πιστεύω ότι μπορώ να προχωρήσω στις απαραίτητες αλλαγές όσο είναι εισηγμένη εταιρεία», υπογραμμίζει ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA